Politică de confidențialitate 2016-04-13T14:57:06+00:00

Politică de Confidențialitate MediCUTII®

A. POLITCĂ DE UTILIZARE A COOKIE-URILOR

1. Definiții

Sit-ul Web www.medicutii.ro utilizează “cookies”, respectiv fișiere de dimensiuni mici, care conțin informații trimise de către serverul browserului dumneavoastră (Utilizatorul) și care permit serverului să depoziteze datele ce pot fi actualizate și recuperate de către entitatea responsabilă de instalarea lor. În general, fișierele cookies pot fi clasificate :

a. În funcție de entitatea care le gestionează – pot fi proprii (în acest caz, ale MediCUTII®) sau ale altor entități.

b. În funcție de timpul în care rămân activate în calculatorul utilizatorului – pot fi fișiere temporale sau permanente;

c. În funcție de scop

– fișiere tehnice, necesare pentru navigare

– fișiere de personlizare care permit accesul la Web cu o serie de caracteristici stabilite de către Utilizator

– fișiere de analiză care permit analiza modului de navigare al Utilizatorului

– fișiere publicitare pentru gestionarea de spații publicitare

– fișiere de publicitate pe Web.

2. Tiupuri de cookies

a. Pe de-o parte, Web-ul utilizează fișiere proprii care sunt necesare pentru funcționarea corectă a acestui sit. Fișierele proprii sunt:
– PHPSSID: Acest fișier este utilizat pentru a stabili sesiunea de conexiune a Utilizatorului care viziteaza site-ul. Este un tip de identificare și gestionare a stadiului conexiunii unui utilizator concret.

– popup_promo_xxxxxxxxxx – folosit pentru popup promo, xxxxxxxxxx – este compus din id-ul promoului și denumirea promoului

– popup_promo_xxxxxxxxxx_date – folosit pentru înregistrarea timpului când a fost setată promoția

– medicutii_disclaimer– folosit pentru popup-ul de avertizare cookie

Scopul acestor fișiere proprii este de a imbunătăți accesibilitatea la Web, de a facilita navigarea pe Web și de a reaminti preferințele Utilizatorului atunci când acesta accesează din nou site-ul (de exemplu, ce limba preferă), astfel încât sa nu fie necesar ca Utilizatorul să le selecteze din nou. Aceste fișiere proprii utilizate pe Web nu preiau date cu caracter personal, nu au ca scop analizarea accesului Utilizatorului și nici nu pot citi date sau alte fișiere existente în echipamentul Utilizatorului.

b. Pe de altă parte, acest sit Web utilizează  și alte fișiere în scopul de a analiza și a face o statistică a vizitatorilor site-ului. Aceste fișiere sunt:
_utma//_utmb//_utmc//_utmz//_utmt// APISID// HSID //NID// PREF// S//SID //_ga //_gat//

Aceste fișiere aparțin Google Analytics, un serviciu de statistici Web. Generează ID-ul unui utilizator anonim care se utilizează pentru a memora vizitele pe care le face utilizatorul pe Web. De asemenea, sunt înregistrate și prima și ultima vizita a site-ului. În ultimul rând, calculează când s-a terminat sesiunea de conexiune, originea geografică (țară/oraș) utilizatorului și cuvintele cheie utilizate pentru căutarea pe Google pentru a ajunge la site.

3. Informare

În scopul de a-l preveni înainte de instalarea fișierelor, Utilizatorul va fi informat de utilizarea fisierelor și va putea accesa prin intermediul unui link această Politică de Confidențialitate a datelor pentru a obține mai multe informații despre fișierele de pe site. După ce este informat de existența acestor fișiere, Utilizatorul poate realiza următoarele acțiuni:
– Poate continua apăsând pe butonul “Sunt de acord”, ceea ce va fi considerat ca un acord pentru utilizarea fișierelor cookies.
– Poate modifica setările browserului pentru a nu se instala fișierele și/sau pentru a șterge fișierele deja instalate (ceea ce înseamnă revocarea acordului de a le instala). În cazul în care sunt alese aceste opțiuni, este posibil ca sit-ul să nu funcționeze corect și/sau poate restricționa accesul Utilizatorului la anumite caracteristici ale sit-ului.

4. Blocare

Pentru a bloca unul sau mai multe fișiere (cookies), Utilizatorul poate schimba setările de configurare ale browserului.

Pașii pentru cele mai utilizate browsere sunt:

Microsoft Internet Explorer 6.0 sau mai recente: Utilizatorul poate da click pe “Instrumente”, în colțul superior al navigatorului sau selecta “Opțiuni de Internet” și apoi click pe “Confidențialitate”. Utilizatorul va trebui să selecteze setările pe care le dorește, apoi să selecteze “Aplică” și “Acceptă/OK”.

Mozilla Firefox: În meniul navigatorului Utilizatorul va trebui să selecteze “Opțiuni”, apoi să acceseze meniul “Confidențialitate”, iar în meniul care apare să aleagă “Configurare personalizată a istoricului”. Utilizatorul va trebui să aleagă setările pe care le dorește, apoi să dea “OK/Acceptă”.

Google Chrome: Utilizatorul va trebui să acceseze meniul Chrome care este situat în colțul superior dreapta, să selecteze “Configurare” și apoi “Opțiuni avansate”. Vor aparea secțiunile “Confidențialitate” și “Configurare”, unde va trebui sa dea click. Utilizatorul va trebui să aleagă setările pe care le dorește, apoi să apese “OK”.

Safari: Utilizatorul va trebui să selecteze “Preferințe”. În panoul respectiv să selecteze “Confidențialitate” și apoi să realizeze setările pe care le dorește și să dea “OK”.

B. POLITICĂ DE PRELUCRAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL

1. MediCUTII® prelucrează datele dumneavoastră cu caracter personal doar pentru a putea desfășura activitatea de comercializare online a Bunurilor expuse pe site (inclusiv preluarea comenzilor, livrarea și facturarea Bunurilor). Scopul este precizat în punctul 3. de mai jos. Datele prelucrate de MediCUTII® nu fac obiectul unei notificări la ANSPDCP.

2. Conform cerințelor Legii nr. 677/2001 pentru protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal și libera circulație a acestor date, modificată și completată, MediCUTII® are obligația de a administra în condiții de siguranță și numai pentru scopurile specificate, datele personale pe care ni le furnizați.

3. Scopul colectării datelor este: informarea Clienților/Cumpărătorilor privind situația Contului lor, informarea  Cumpărătorilor privind evoluția și starea Comenzilor, evaluarea  Bunurilor/Articolelor oferite, activității comerciale, de promovare a  Bunurilor, de marketing, de publicitate, de media, administrative, de dezvoltare, de cercetare de piață, de statistică, de urmărire și monitorizare a vânzărilor.

4. Prin completarea datelor în formularul de creare de cont și/sau de Comandă Cumpărătorul declară și acceptă necondiționat ca datele sale personale sa fie incluse în baza de date a MediCUTII® și își dă acordul expres și neechivoc ca toate aceste date personale să fie stocate, utilizate și prelucrate nelimitat teritorial și/sau temporar de către MediCUTII®, afiliații și colaboratorii acestora pentru desfășurarea și/sau derularea de către MediCUTII®, afiliații și colaboratorii acestora de activități cum ar fi, dar fără a se limita la, activități comerciale, de promovare a produselor și serviciilor, de marketing, de publicitate, de media, administrative, de dezvoltare, de cercetare de piață, de statistică, de urmărire și monitorizare a vânzărilor. De asemenea, Cumpărătorul își dă acordul expres și neechivoc ca aceste date personale să poate fi transferate (cedate) de către MediCUTII® atât afiliaților săi precum și altei/altor entități din țară.

5. Prin citirea acestor Politici ați luat la cunoștință faptul ca vă sunt garantate drepturile prevăzute de lege, respectiv dreptul la informare, dreptul de acces la date, dreptul de intervenție, dreptul de opoziție, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale, dreptul de vă adresa justiției în caz de încălcare a drepturilor garantate de Legea 677/2001 pentru protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal și libera circulație a acestor date.

6. Pe baza unei cereri scrise, datate, semnate și expediate la adresa: strada Zinca Golescu numărul 8, în atenția S.C. HubCare S.R.L., vă puteți exercita, în mod gratuit, pentru o solicitare pe an, să vi se confirme faptul ca datele personale sunt sau nu prelucrate.

7. Pe baza unei cereri scrise, datate, semnate si expediate la adresa: strada Zinca Golescu numărul 8, în atenția S.C. HubCare S.R.L., vă puteți exercita dreptul de intervenție asupra datelor, după caz:

7.1. rectificarea, actualizarea, blocarea sau ștergerea datelor a căror prelucrare nu este conformă legii 677/2001 pentru protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal și libera circulație a acestor date, în special a datelor incomplete sau inexacte;
7.2. transformarea în date anonime a datelor a căror prelucrare nu este conforma legii 677/2001 pentru protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal și libera circulație a acestor date;
7.3. notificarea către terții cărora le-au fost dezvăluite datele, dacă această notificare nu se dovedește imposibilă sau nu presupune un efort disproporționat față de interesul legitim care ar putea fi lezat.

8. De asemenea, MediCUTII® poate furniza datele Cumpărătorului cu caracter personal altor companii cu care se află în relații de parteneriat, dar numai în temeiul unui angajament de confidențialitate din partea acestora, prin care garantează că aceste date sunt păstrate în siguranță și că furnizarea acestor informații personale se face conform legislației în vigoare, după cum urmează: furnizori de servicii de marketing, curierat, servicii de plata/bancare, telemarketing sau alte servicii,  furnizate de companii cu care putem dezvolta programe comune de ofertare pe piață a  Bunurilor noastre.

9. Prin completarea în formularul de comandă pe Sit a datelor personale, inclusiv CNP, în scopul activității de facturare, Cumpărătorul își exprimă expres consimțământul ca MediCUTII® să prelucreze datele dumneavoastră personale.

10. Informațiile Cumpărătorului cu caracter personal pot fi furnizate și către Parchetul General, Poliție, instanțele judecătorești și altor organe abilitate ale statului, în baza și în limitele prevederilor legale și ca urmare a unor cereri expres formulate.

Articole interesante

Despre sănătate, medicamente și stil de viață

  • Tensiune arterială o boală cronică

Am tensiune arterială: înțelegeți boala

Ce este tensiunea arterială? Boala numită tensiune arterială, sau hipertensiune arterială, este o boală în care vasele de sânge sunt supuse în permanență la o presiune ridicată. Acest lucru le poate deteriora. De [...]

  • A lua corect tratamentul este important pentru o stare de bine sănătoasă

A lua corect tratamentul: importanță

Ce înseamnă a "lua corect tratamentul"? A lua corect tratamentul înseamnă să luați medicamentul potrivit, la doza potrivită, la ora potrivită, pe întreaga durată recomandată și în modul potrivit (de exemplu cu mâncare), așa cum [...]

  • boală cronică un nou început

Diagnostic de boală cronică: un nou început

"Am o boală cronică" Atunci când în viaţă intervine o schimbare, este uneori dificil să ne obişnuim cu ea şi să facem lucrurile aşa cum trebuie încă de la început. La fel se întâmplă când primim [...]

  • Planificați plecarea în concediu cu un organizator de medicamente săptămânal MediCUTII

Organizator de medicamente săptămânal: utilitate

Rutina poate fi dificil de menținut, un organizator de medicamente săptămânal vă poate ajuta Planificarea admninistrării tratamentului ajută la evitarea posibilelor obstacole. Este important să identificați obstacolele, situațiile care se pot întâmpla și care vă [...]